website ten behoeve van een fietsplan voor werkgever en werknemer

Fiets van de zaak

fiets van de zaak voor werknemer

Indien uw werkgever u een fiets van de zaak ter beschikking stelt , ontvangt u uw persoonlijke E-bike welke u kunt gebruiken voor woon werk verkeer maar tevens privé. In de werkENfiets methode vanuit de nieuwe fiscale regeling per 1 januari 2020 betaalt u een klein bedrag per maand. Er is geen sprake van een BKR toets of registratie

Een elektrische fiets van de zaak ofwel een E-bike van de zaak is nu nog aantrekkelijker vanaf 2020 met de nieuwe fiscale regeling

uitleg

 

Fiets van de zaak voor werkgever

U als werkgever stelt voor een vastgestelde periode een E-bike ter beschikking van uw werknemer , in de lease constructie van werkENfiets betaald u een vast bedrag per maand waarna een geen omkijken meer heeft naar de E-bike . De E-bike op de zaak is volledig verzorgd.

Deze E-bike lease constructie met een elektrische fiets op de zaak bespaart u enorm in de kosten voor mobiliteit en levert uiteindelijk alleen maar op.

Een elektrische fiets op de zaak , ofwel een E-bike op de zaak is voor de werkgever vanaf 2020 erg aantrekkelijk.

uitleg

 

Onderstaand is wat de belastingdienst aangeeft over een fiets van de zaak of elektrische fiets van de zaak:

 

Fiets van de zaak aantrekkelijker

Ondernemers en werknemers kunnen eenvoudiger een fiets, van de zaak  een elektrische fiets van de zaak ,of E-bike van de zaak gebruiken voor privédoeleinden. Er komt net als voor (het privégebruik van) auto’s van de zaak een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de bedrijfsfiets. Dit betekent dat zij jaarlijks 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij hun inkomen moeten bijtellen.

 

Fiets van de zaak of E-bike van de zaak  wordt aantrekkelijker
Fietsen naar het werk is goed voor het milieu. Het wordt een stuk aantrekkelijker gemaakt een fiets van de zaak te gebruiken door een versimpeling van de fiscale fietsregeling. Hiermee wordt de bijtelling voor de fiets van de zaak of de elektrische fiets van de zaak  net zo simpel als de bijtelling voor de auto van de zaak. Het bijtellingspercentage wordt 7%. De regeling geldt voor fietsen, e-bikes en speed pedelecs.

Daphne krijgt van haar werkgever een elektrische fiets ter waarde van € 2000,= in gebruik. Hiervoor bedraagt de jaarlijkse bijtelling € 140. Met haar inkomen van € 35.000, betekent dit dat ze op jaarbasis slechts € 59 aan belasting hoeft te betalen, dus minder dan € 5 per maand.

Werknemers die een fiets van de zaak of een elektrische fiets van de zaak privé mogen gebruiken (bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of het ophalen van de kinderen) of voor het woon-werkverkeer krijgen te maken met de bijtelling. Dat betekent dat 7% van de waarde van de adviesprijs van de fiets bij het inkomen wordt bijgeteld.

Het kabinet wil het aantrekkelijker maken om met de fiets naar het werk te gaan omdat dit beter is voor het milieu.

 

In de praktijk voor de werkgever

Wanneer men de fiets van de zaak of de elektrische fiets van de zaak uitsluitend zakelijk gebruikt zal er dus niets veranderen met betrekking tot de oude regeling voor de werkgever  De fiets op de zaak of de E-bike op de zaak is volledig aftrekbaar in de Vennootschapsbelasting en de betaalde BTW is terug te vorderen.

Wanneer de fiets van de zaak of Elektrische fiets van de zaak ook privé gebruikt wordt, heeft men nu nog te maken met een onpraktische regeling. De staatssecretaris ziet ook in dat de huidige regeling onpraktisch is en komt daarom met een forfaitaire bijtelling welke de systematiek van de bijtelling voor auto`s van de zaak volgt.